Pošat iz Amstettna – Fritzlova hiša groze

Človeška krutost žal ne pozna meja. Na žalost poznamo kar nekaj primerov, ugrabljanja, posiljevanja in mučenj znotraj družine.  Predstavili vam bomo ravzpit primer Josefa Fritzla in kaj je njegova hiša groze.

 

V mnogo grozljivkah, lahko spremljamo zgodbo, ki gre nekako takole: Psihopat, ugrabi nič hudega sluteče žrtve, ki jih potem drži v svoji hiši groze, z njim pa počne bolj ali manj nagnusne reči. Najdlje je šla zagotovo grozljivka The Human Centipede, ki je postala znana po svoji izvirni nagravžnosti.

Flmi so na nek način odraz realnosti, zato nas je pravzaprav tudi strah grozljivk. Največjo tesnobo, naj bi povzročile, ravno take vrste grozljivk, ki nam podajo občutek, da bi se to lahko zgodilo tudi nam.

Pošat iz Amstettna – Primer Fritzl

Fritzel je z svojim nagnusnim, nečloveškim dejanjem leta 2008 pritegnil pozornost svetovne javnosti. Mnogi so se spraševali, kako je mogoče, da skupnost sosedov, socialnih delavcev in drugih, ki bi lahko preprečili tragedijo ni reagirala.

Grozljivka se je odvijala v majhnem mestecu  Amstetten, 120 kilometrov zahodno od Dunaja.

Josef Fritzl je v kleti svoje hiše zadrževal svojo hčerko Elisabeth in to kar 24 let.  Ko je bila stara osemnajst let, jo je zvabil v klet ter omamil. Prijavil je njeno izginotje, češ da se je pridružila neki verski sekti. Josefova hiša se je tako spremenila v pravo hišo groze.

Josef Fritzl
Josef Fritzl

V vseh teh letih jo je fizično mučil ter spolno zlorabljal. V ujetništvu je Elisabeth rodila 7 otrok. Eden izmed njih, je po porodu kmalu umrl. Josef je njegovo trupelce zažgal v peči.

Fritzl je z zvijačo, da naj bi Elisabeth na skrivaj prinašala otroke svojim staršem, ker naj jih ne bi želela vzgajati, prevzel skrbništvo nad tremi otroki. Otroci, so nato stanovali z njim in njegovo ženo v zgornjem nadstropju.

Ko je eden izmed otrok hudo zbolel, ga je Fritzl peljal v bolnišnico. Zaradi skrb zbujajočega zdravstvenega stanja, so zdravniki zahtevali prisotnost matere, zato so se obrnili na policijo. Policija je poziv predvajala po televiziji, kar je opazila tudi Elisabeth. Prepričala ja Josefa, da naj jo odpelje v bolnišnico,kjer se je zgodba začela razpletati.

Teorije zarote ali resnica?

Josefa Fritzla so po odmevnem procesu obsodili na dosmrtni zapor v psihiatrični bolnišnici.

Ob primeru se je veliko pisalo in govorilo o tem,  zakaj žena ni niti enkrat v 24ih letih stopila v klet svoje lastne hiše?  Zakaj ni v vseh 24ih letih poskušala stopiti v stik z svojo hčerko?

Žena Rosemarie, je trdila, da ji je mož prepovedal hoditi v klet. Tam bi namreč pripravljal različne izume za podjetja. Po njenem pričevanju naj bi cele noči preživel v kleti. Ko je bil v svoji “delavnici”, pa mu žena ni smela prinesti niti kave.

 

Rosemarie fritzl
Rosemarie fritzl

Verjamete v to, da ni nič vedela?  Mi ne vrjamemo…

 

Preiskovalci še danes ne vedo ali je imel Fritzl pomagače. Sosedje namreč trdijo,da so večkrat videli še drugega moškega, ki je vstopil v klet. Enemu izmed sosedov, se je predstavil kot vodovodar. Tukaj se poraja vprašanje: Sosedje so vedeli, kdo vstopa v klet, zakaj za vraga niso reagirali, ko so videvali Fritzla iz tedna v teden nositi v klet raznorazne predmete, ki sodijo v stanovanje in ne v klet?

 

hiša groze, kjer so živele žrtve
Klet, kjer so živele žrtve

 

Grozljive stvari se lahko dogajajo tik pred našimi očmi. V mirni vasici lahko stoji hiša groze, ki skriva gorje in trplenje. Na nas je, da nasilje ali nenavdne dogodke prijavimo ustreznim organom in tako morda preprečimo naslednjo pošat iz Amstettna.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading...