5 najgrozljivešjih pustnih mask

Kaj je pust

Pust je izjemno star praznik, ki izvira še iz predkrščanske dobe. Smisel pusta je predvsem odganjanje zime, s šemljenjem. Časovno je vezan 40 dni pred veliko nočjo. V Sloveniji imamo ogromno edinstvenih pustnih šeg in navad, prav tako imamo res veliko različnih tipov pustnih mask.

Najbolj znana pustna maska je seveda kurent

Kurenti iz Ptujskega polja
Kurenti iz Ptujskega polja

Dandanes pustna karnevale spremlja veliko število zabav po lokalih, diskotekah, nemalo kdo pa se našemi tudi za v službo. V tem prispevku vam bomo predstavili 5 najbolj groznih pustnih mask, ki si jih lahko izdelate tudi sami doma! Če hočete biti najbolj grozna maska na zabavi, berite dalje 🙂

Ptičja pustna maska

Podobne maske so uporabljali zdravniki, ob zdravljenju v času epidemij kuge po Evropskih mestih. Seveda jim ni kaj dosti pomagala. Od takrat maska pooseblja smrt.In to zelo bolečo.

Pustna pustna maska v obliki ptičje glave
Pustna maska v obliki ptičje glave

https://www.instructables.com/id/Plauge-Doctor-Mask/

Grozljiva “kožna” maska

Dokaj enostavna izdelava, pa vendar grozljiv izgled. Maska bo definetivno pritegnila veliko prestrašenih pogledov.

Grozljiva maska
Grozljiva maska

https://www.instructables.com/id/Scarecrow-Halloween-Mask/

Grozljiva “leatherface” maska

Če nimate doma usnja v primerni obrabljenosti, je ta posnetek kot nalašč za izdelavo maske, ki zgleda zelo podobno kot maska, ki jo nosi slavni morilec v filmu Teksaški pokol z motorko.

Strašljiva pustna maska

Grozljiva “leatherface” maska

https://www.youtube.com/watch?v=hLnVrEIx4Gc

Maska Grozljivi nasmeh

Maska, ki je prav tako dobila inspracijo po znani grozljivki Smiley. Verjetno vas noben varnostnik ne bo spustil s takim nožem v klub ali lokal, zato predlagamo samo masko. Že tako boste izgledali kot poblazneli morilec.

Strahotna pustna maska

Maska Grozljivi nasmeh

https://www.youtube.com/watch?v=8_zTEnOsM8I

Shrljiva medicinska sestra

Ste gledali grozljivko Silent Hill? Priporočamo ogled ponoči, ko ni nikogar doma. Verjetno ne boste mogli zaspati še cel naslednji teden. Maska je tako grozna, da se boste ustrašili, ko se vidite v ogledalu.

Maska medicinska sestra

Naslednji pacient prosim

https://www.instructables.com/id/Silent-Hill-Bubblehead-Nurse-Mask

 

Katera pustna maska pa je vam najbolj grozljiva? Vabimo vas, da se med 25.02. ter 28.2. oglasite v Hiši Strahov kjer bomo izbirali najbolj grozno masko tega leta! Zmagovalca čaka strašna nagrada..

Loading...